Püspökkenyér

Hozzávalók

Elkészítés

püspökkenyér recept,

Klasszikus kedvenc egyenesen a nagymama konyhájából.

1. lépés
A tojásokat a porcukorral habosra verjük robotgép segítségével. Addig keverjük, amíg nagyon jó tartású habot kapunk. Ez eltarthat akár 15 percig is, de megéri, mert így nem esik majd össze a süteményünk. Ha kész a hab, beleszitáljuk a lisztet, és spatula segítségével, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk. Végül hozzákeverjük a durvára vágott magvakat és az aszalványokat.

2. lépés
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát.160 fokra előmelegített sütőben 30–40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.



Tipp

Ahogy a gyümölcskenyereket, úgy a püspökkenyeret is sokféleképpen variálhatjuk: kerülhet bele narancs és csokoládé, aszalt áfonya, aszalt barack, kandírozott gyümölcsök, aszalt szilva és marcipán is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!