
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
30×12 cm-es formához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Püspökkenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Klasszikus kedvenc egyenesen a nagymama konyhájából.
1. lépés
A tojásokat a porcukorral habosra verjük robotgép segítségével. Addig keverjük, amíg nagyon jó tartású habot kapunk. Ez eltarthat akár 15 percig is, de megéri, mert így nem esik majd össze a süteményünk. Ha kész a hab, beleszitáljuk a lisztet, és spatula segítségével, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk. Végül hozzákeverjük a durvára vágott magvakat és az aszalványokat.
2. lépés
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát.160 fokra előmelegített sütőben 30–40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp
Ahogy a gyümölcskenyereket, úgy a püspökkenyeret is sokféleképpen variálhatjuk: kerülhet bele narancs és csokoládé, aszalt áfonya, aszalt barack, kandírozott gyümölcsök, aszalt szilva és marcipán is.