Raffaello keksz

Hozzávalók

Raffaello keksz

Elkészítés

amerikai keksz recept, édes keksz recept, fehér csokis keksz recept, finom keksz recept, gasztroajándék, keksz recept, kókuszos édesség, kókuszos keksz recept, kókuszos sütemény, kókuszos-csokis keksz recept, mandulás keksz recept, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt,

A kókusz, a mandula és a fehér csokoládé remekül egészítik ki egymást!

1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat is. Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat, és összeállítjuk a tésztát.

2. lépés
Utolsó lépésként gazdagítjuk kókusszal, mandulával és aprított csokoládéval. A tésztát becsomagolva 20 percre a fagyasztóba tesszük.

3. lépés
A masszából kisebb diónyi darabokat csípünk le, és golyókká gömbölyítjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. A kekszeket még legalább 5 percig hagyjuk a tepsin, hogy megszilárduljanak, ezután szépen le tudjuk emelni. Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl!



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a kókuszos-csokis kekszet is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm