
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
kb. 35 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Ragacsos csokis keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Csupa csokoládés, ragacsos, puha kekszek. Csokifüggőknek kötelező!
1. lépés
A felaprított csokoládét és a vajat mikróban vagy vízgőz felett összeolvasztjuk.
2. lépés
A tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát és a csokoládés vajat. Összedolgozzuk, majd beleszitáljuk a száraz hozzávalókat is. Simára keverjük, ezután hűtőbe tesszük 2-3 órára, amíg a csokoládé és a vaj visszaszilárdulnak.
3. lépés
A masszából kisebb darabokat szedünk ki egy kiskanál segítségével, majd ezeket egyforma kis gombócokká formázzuk. A csokis golyókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük (hagyjunk köztük helyet), és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük. Néhány percig pihentessük a sütőlapon, mielőtt levennénk.
4. lépés
Fontos, hogy a kekszek már akkor elkészülnek, amikor még azt gondolnánk, hogy nem jók. Olyan, mint a brownie, nem szabad túlsütni!
Tipp
Csokifüggőknek ajánljuk még a nagyon csokis keksz receptünket is!