Rákóczi túrós pohárkrém

Hozzávalók

Rákóczi túrós pohárkrém

Elkészítés

baracklekváros édesség recept, habcsók recept, klasszikus sütemény másként, morzsa recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, omlós morzsa recept, pohárkrém recept, rákóczi túrós másként, rákóczi túrós pohárkrém recept, rákóczi túrós recept, túrókrém recept, túrós édesség recept, túrós sütemény recept,

Néha praktikusabb ezt a megoldást választani.

1. lépés

Először a habcsókot készítjük el. (Természetesen ezt a lépést el is hagyhatjuk, ha sietünk, de tény, hogy a végeredmény így az igazi.) A porcukrot egy nagyobb teáskanálnyi kivételével elkeverjük a tojásfehérjével egy fém tálban. Vízgőz felett, állandó keverés mellett csípősre melegítjük (kb. 70 fokosra). Ha ez megvan, levesszük a vízgőzről, hozzáadunk néhány csepp citromlevet, majd elektromos habverő segítségével kemény habbá verjük. Ekkor hozzáadjuk a félretett porcukrot, és még 2 percig keverjük. A habot csillagcső véggel ellátott habzsákba nyomjuk, és mini habcsókokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. 80 fokos sütőben, legalább egy órát szárítjuk. Nyugodtan maradhat tovább is.

2. lépés

Ezután következhet a morzsa. A lisztet elvegyítjük a porcukorral, majd morzsásra dolgozzuk a felkockázott, hideg vajjal, végül belegyúrjuk a tojássárgáját is. A morzsát egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, és kb. 12-14 perc alatt készre sütjük.

3. lépés

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót simára dolgozzuk a krémsajttal, a cukorral, a vaníliával és a citromhéjjal. Beleforgatjuk a tejszínhabot, ezzel el is készült.

4. lépés

A poharakban egymásra rétegezzük a morzsát, a lekvárt és a túrókrémet. A kiszáradt habcsókokkal díszítjük.



Tipp

Ha pedig nekiállnál, természetesen elkészítheted a klasszikus Rákóczi túróst is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!