
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
4 adaghoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Rákóczi túrós pohárkrém
Hozzávalók
Elkészítés
Néha praktikusabb ezt a megoldást választani.
1. lépés
Először a habcsókot készítjük el. (Természetesen ezt a lépést el is hagyhatjuk, ha sietünk, de tény, hogy a végeredmény így az igazi.) A porcukrot egy nagyobb teáskanálnyi kivételével elkeverjük a tojásfehérjével egy fém tálban. Vízgőz felett, állandó keverés mellett csípősre melegítjük (kb. 70 fokosra). Ha ez megvan, levesszük a vízgőzről, hozzáadunk néhány csepp citromlevet, majd elektromos habverő segítségével kemény habbá verjük. Ekkor hozzáadjuk a félretett porcukrot, és még 2 percig keverjük. A habot csillagcső véggel ellátott habzsákba nyomjuk, és mini habcsókokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. 80 fokos sütőben, legalább egy órát szárítjuk. Nyugodtan maradhat tovább is.
2. lépés
Ezután következhet a morzsa. A lisztet elvegyítjük a porcukorral, majd morzsásra dolgozzuk a felkockázott, hideg vajjal, végül belegyúrjuk a tojássárgáját is. A morzsát egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, és kb. 12-14 perc alatt készre sütjük.
3. lépés
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót simára dolgozzuk a krémsajttal, a cukorral, a vaníliával és a citromhéjjal. Beleforgatjuk a tejszínhabot, ezzel el is készült.
4. lépés
A poharakban egymásra rétegezzük a morzsát, a lekvárt és a túrókrémet. A kiszáradt habcsókokkal díszítjük.
Tipp
Ha pedig nekiállnál, természetesen elkészítheted a klasszikus Rákóczi túróst is!