Répaföld süti

Hozzávalók

Elkészítés

húsvéti süti, Nagyi Titka Búzafinomliszt,

A húsvéti asztal dísze és a gyerekek kedvence.

1. lépés
A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk, és félretesszük kicsit hűlni. A tojásokat egy csipet sóval, a vaníliával és a cukorral fehéredésig habosra keverjük. Hozzácsurgatjuk a csokoládés vajat, simára dolgozzuk. Végül beleszitáljuk a lisztet, és ezt is elvegyítjük a masszában.

2. lépés
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.) Akkor jó, ha a teteje szépen megszilárdul, és tűpróbát végezve még ragacsos a fogvájó, de nem folyós rajta a tészta. Vigyázzunk, hogy ne süljön túl, de ne is legyen folyós. Amikor kihűl, szépen megszilárdul majd benne a vaj és a csokoládé.

3. lépés
Ha kihűlt a brownie-alap, a széleit levágjuk, és morzsát készítünk belőle. A krémsajtot kikeverjük a kakaóval és a porcukorral, és a kihűlt sütemény tetejére kenjük. Megszórjuk a morzsával, és belenyomjuk a marcipánrépákat.

4. lépés
A répákhoz a marcipánt alaposan átgyúrjuk a kezünkben, hogy jól formázható legyen. Kis golyókat formázunk, amit azután hegyesre hengergetünk. A szélesebb részébe kis mélyedést szúrunk, ide nyomjuk be a zöld marcipánból sodort leveleket.



Tipp

A répa mellett díszíthetjük mini csoki- vagy marcipántojásokkal is. A húsvéti ünnepek alatt érdemes elkészíteni a klasszikus répatortát és az ananászos répatortát is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm