
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
10-12 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Répás-zabos muffin
Hozzávalók
Elkészítés
A répától igazán szaftos, a pirult dió a tetején zseniális, ráadásul tejmentes is ez a muffin.
1. lépés
A száraz hozzávalókat egy nagy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Gyors mozdulatokkal összevegyítjük őket. A diónak csak a felét tegyük bele, a többit tegyük félre a tetejére.
2. lépés
A muffinkapszlikat kétharmad részig töltjük a masszával. A tetejüket megszórjuk a félretett, felaprított dióval.
3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük a süteményeket. Fontos, hogy ne süssük túl, de nyers se maradjon, így a sütés vége felé érdemes tűpróbát végezni.
Tipp
A hozzávalók szabadon variálhatók: a diót cserélhetjük más olajos magra. Akkor se essünk kétségbe, ha épp nincs otthon gyömbér, ha maradt egy kis mézeskalács fűszer karácsonyról, bátran használjuk azt.