
-
Elkészítési idő: 45 perc + 75 perc pihentetés = 120 perc
-
8 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Répás zsemle
Hozzávalók
Elkészítés
Próbáld ki a répával és zabpehellyel gazdagítva a zsemlét!
1. lépés
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A zsemle többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, majd alaposan megdagasztjuk. Meleg helyen, letakarva, kb. 60 percig kelesztjük.
2. lépés
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. Mindegyikből zsemlét formázunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és további 30 percig kelesztjük.
3. lépés
A tetejüket megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk egy kevés zabpehellyel. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-23 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Nagyon szeretek zöldségekkel sütni, a kedvencem az édesburgonyás-napraforgós zsemle, ami egyenesen elolvad az ember szájában.