Répás zsemle

Hozzávalók

répás zsemle

Elkészítés

egyszerű zsemle recept, félbarna zsemle recept, házi zsemle, Nagyi titka félbarna kenyérliszt, Nagyi titka félbarna kenyérliszt recept, Nagyi titka zsemle recept, répás péksütemény recept, répás recept, répás zsemle recept, zabos zsemle recept, zöldséges zsemle recept, zsemle recept, zsemle zabpehellyel, zsemlesütés otthon,

Próbáld ki a répával és zabpehellyel gazdagítva a zsemlét!

1. lépés

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A zsemle többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, majd alaposan megdagasztjuk. Meleg helyen, letakarva, kb. 60 percig kelesztjük.

2. lépés

A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. Mindegyikből zsemlét formázunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és további 30 percig kelesztjük.

3. lépés

A tetejüket megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk egy kevés zabpehellyel. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-23 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Nagyon szeretek zöldségekkel sütni, a kedvencem az édesburgonyás-napraforgós zsemle, ami egyenesen elolvad az ember szájában.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!