
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
1 kisebb kuglófhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Répatorta kuglóf
Hozzávalók
Elkészítés
Készíts bájos húsvéti kuglófot!
1. lépés
A tojásokat felhabosítjuk a cukorral, majd sorban belekeverjük a tészta többi hozzávalóját is. A masszát szilikon vagy vajazott és lisztezett fém kuglófformába szedjuk. 175 fokra előmelegytett sütőben, 45-50 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát, ha már nem marad a fogvájón tészta, elkészült a sütemény.
2. lépés
A formában hagyjuk kihűlni, majd fordítsuk ki belőle.
3. lépés
Ameddig hűl a kuglóf, elkészítjuk a bevonatot. Ehhez a puha vajat kikeverjük a krémsajttal és egy kevés porcukorral. Vaníliával és narancshéjjal ízesítjük. A krémmel bevonjuk a sütemény külsejét, majd hűtőbe tesszük.
4. lépés
Ha színes drazsékkal díszítjük, azt csak közvetlenül tálalás előtt tegyük rá, mert megolvad a cukorbevonat. Ha diót használunk, azzal nyugodtan megszórhatjuk korábban is.
Tipp
A másik nagy kedvencem húsvétkor a répaföld süti, a marcipánrépák elkészítésében segíthetnek a gyerekek is!