Répatorta kuglóf

Hozzávalók

Répatorta kuglóf

Elkészítés

finom répatorta recept, húsvéti édesség recept, húsvéti répatorta recept, húsvéti sütemény recept, húsvéti süteménydíszítés, kuglóf recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka recept, Nagyi titka sütemény recept, répás édesség, répás kuglóf recept, répás sütemény recept, répatorta kuglófformában, répatorta recept,

Készíts bájos húsvéti kuglófot!

1. lépés

A tojásokat felhabosítjuk a cukorral, majd sorban belekeverjük a tészta többi hozzávalóját is. A masszát szilikon vagy vajazott és lisztezett fém kuglófformába szedjuk. 175 fokra előmelegytett sütőben, 45-50 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát, ha már nem marad a fogvájón tészta, elkészült a sütemény.

2. lépés

A formában hagyjuk kihűlni, majd fordítsuk ki belőle.

3. lépés

Ameddig hűl a kuglóf, elkészítjuk a bevonatot. Ehhez a puha vajat kikeverjük a krémsajttal és egy kevés porcukorral. Vaníliával és narancshéjjal ízesítjük. A krémmel bevonjuk a sütemény külsejét, majd hűtőbe tesszük.

4. lépés

Ha színes drazsékkal díszítjük, azt csak közvetlenül tálalás előtt tegyük rá, mert megolvad a cukorbevonat. Ha diót használunk, azzal nyugodtan megszórhatjuk korábban is.

 



Tipp

A másik nagy kedvencem húsvétkor a répaföld süti, a marcipánrépák elkészítésében segíthetnek a gyerekek is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások