
-
Elkészítési idő: 80 perc
-
20-24 szelethez
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Ribizlilekváros-grízes szelet
Hozzávalók
Elkészítés
Ha szereted a krémes süteményeket, ezt a lekváros-grízes szeletet imádni fogod!
1. lépés
A sütemény tésztájához a margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk, végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
2. lépés
Sütőpapírral kibélelt tepsire egyenletesen elkenjük a tésztát, majd 170 fokos sütőben 10–15 perc alatt világos barnára sütjük. (Légkeveréses sütőben 150 fokon sütjük.) Amikor kihűlt, 3 csíkra vágjuk a tésztalapot.
3. lépés
A tejet felforraljuk, majd a búzadarát megfőzzük benne. Ha megfőtt, a tűzről levéve belekeverjük a többi hozzávalót és hagyjuk kihűlni a keveréket.
4. lépés
A három lapot a kihűlt grízkrémmel és a ribizlilekvárral rétegezzük. A tetejét friss gyümölccsel vagy csokoládéforgáccsal díszíthetjük.
Tipp
A süteménylapokat másféle töltelékekkel is betölthetjük. Főzött citromkrémmel, diókrémmel és narancsos csokikrémmel töltve is nagyon finom krémes süteményt kapunk. Ha ez ízlett, akkor próbáld ki a nagy klasszikust, a hatlapos süteményt is!