Rigó Jancsi

Hozzávalók

Rigó Jancsi

Elkészítés

csokoládés sütemény recept, hagyományos sütemény recept, kakaókrémes sütemény recept, kakaós sütemény recept, kakaós vajas piskóta alaprecept, krémes csokoládés sütemény recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, régi magyar sütemény recept, rigó Jancsi házilag, Rigó Jancsi kakaóval, Rigó Jancsi recept, tejszínes sütemény recept,

Megmutatom, én hogy szeretem a Rigó Jancsit!

1. lépés
A piskótához a puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral. A tojásokat elhabarjuk, és több részletben, állandó keverés mellett a vajas krémhez adjuk. Amikor az összes tojás elkeveredett, beleszitáljuk a lisztet és a kakaót. Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük a vajas piskótalapot.

2. lépés
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez a hideg habtejszínt a porcukorral és a zselatin fixszel habbá verjük. A végén beleszitáljuk a kakaóport, majd óvatosan egyenletesen eloszlatjuk benne. Ilyenkor visszakapcsolhatjuk alacsony fokozaton a robotgépet, de ne keverjük sokáig!

3. lépés
A kisült piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és keresztben megfelezzük. Hogy könnyebb legyen majd kiemelni a süteményt, egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral.

4. lépés
A csokoládét és az olajat mikróban vagy vízgőz felett összeolvasztjuk, és megkenjük vele az egyik piskótát. Ez lesz a sütemény teteje. Hűtőben hagyjuk megszilárdulni, majd éles késsel hosszában 4, keresztben 6 részre vágjuk. Így könnyebb lesz szeletelni a kész süteményt.

5. lépés
A formába fektetjük az egyik piskótalapot, megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a csokoládéval bevont tetőket. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük szilárdulni.

6. lépés
Az elkészült süteményt éles késsel, óvatos, de határozott mozdulatokkal felszeleteljük. Érdemes a kést minden vágás között forró vizes kancsóban leöblíteni, majd áttörölni.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a tiramisu szeletet is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!