
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
40-60 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Ropogós rozskeksz
Hozzávalók
Elkészítés
Rozslisztból is készíthetsz csodafinom, ropogós kekszfalatokat!
1. lépés
Késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével morzsásra dolgozzuk a kétféle lisztet, a porcukrot, a felkockázott vajat és a vaníliát. Hozzáadjuk a tejfölt is, és simára gyúrjuk. A tésztagombócot fóliába csomagolva, 30 percre a fagyasztóba tesszük. (Néhány napra a hűtőbe is betehetjük, ha nem akarjuk azonnal megsütni.)
2. lépés
Lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kiszaggatjuk belőle a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a korongokat.
3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük a kekszeket.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből készült linzert is!