Ropogós rozskeksz

Hozzávalók

Ropogós rozskeksz

Elkészítés

búzaliszt mentes recept, finom keksz recept, gyors keksz recept, házi keksz recept, keksz recept, keksz sütés, Nagyi titka Teljes kiőrlésű rozsliszt, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű rozsliszt - 1 kg, Nagyi Titka Világos rozsliszt, ropogós keksz recept, rozskeksz recept, rozsliszt, rozsliszt recept, rozsos keksz, rozsos recept, rozsos sütemény, tojásmentes keksz recept, tojásmentes recept, tojásmentes sütemény,

Rozslisztból is készíthetsz csodafinom, ropogós kekszfalatokat!

1. lépés
Késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével morzsásra dolgozzuk a kétféle lisztet, a porcukrot, a felkockázott vajat és a vaníliát. Hozzáadjuk a tejfölt is, és simára gyúrjuk. A tésztagombócot fóliába csomagolva, 30 percre a fagyasztóba tesszük. (Néhány napra a hűtőbe is betehetjük, ha nem akarjuk azonnal megsütni.)

2. lépés
Lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kiszaggatjuk belőle a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a korongokat.

3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük a kekszeket.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből készült linzert is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!