Rozmaringos Graham-keksz

Hozzávalók

Rozmaringos Graham-keksz

Elkészítés

egyszerű keksz recept, fűszeres kekesz, fűszeres sós keksz recept, Graham-keksz, Graham-liszt keksz, Graham-liszt recept, gyors keksz, keksz recept, keksz uzsonnára, Nagyi Titka Graham liszt, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, rozmaringos keksz, rozmaringos recept, sós keksz recept, teljes kiőrlésű keksz recept, tojásmentes keksz recept,

Süss ropogós kekszet Graham-lisztből!

1. lépés
A száraz hozzávalókhoz adjuk a felkockázott, hideg vajat, majd az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével morzsásra dolgozzuk.

2. lépés
Hozzáadjuk a tejet, és sima tésztát gyúrunk belőle. Hosszúkásra hengergetjük, majd fóliába csomagolva, 30 percre a fagyasztóba tesszük dermedni.

3. lépés
A kihűtött “hurkát” kicsomagoljuk, és vékony – kb. 3 mm vastagságú – szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a szeleteket, villával megszurkáljuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a sajtos krékert is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások