
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
30 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Rozmaringos Graham-keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Süss ropogós kekszet Graham-lisztből!
1. lépés
A száraz hozzávalókhoz adjuk a felkockázott, hideg vajat, majd az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével morzsásra dolgozzuk.
2. lépés
Hozzáadjuk a tejet, és sima tésztát gyúrunk belőle. Hosszúkásra hengergetjük, majd fóliába csomagolva, 30 percre a fagyasztóba tesszük dermedni.
3. lépés
A kihűtött “hurkát” kicsomagoljuk, és vékony – kb. 3 mm vastagságú – szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a szeleteket, villával megszurkáljuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a sajtos krékert is!