Rozsos banánkenyér

Hozzávalók

Rozsos banánkenyér

Elkészítés

banánkenyér recept, banános recept, édes kenyér recept, Graham-liszt recept, Nagyi Titka Graham liszt, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű rozsliszt, rozsos édesség recept, teljes kiőrlésű banánkenyér, teljes kiőrlésű reggeli, teljes kiőrlésű rozsliszt recept, teljes kiőrlésű sütemény, tömör banánkenyér recept,

Süss reggelire rozsos banánkenyeret, vágj egy vékony szeletet, és kend meg sós vajjal!

1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, a fahéjjal és egy csipetnyi sóval. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a három darab, villával összetört banánt és a mézet.

2. lépés
A masszába forgatuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztkeveréket, végül pedig a vágott diót. Sütőpapírral bélelt formába szedjük, a tetejére teszünk egy hosszában megfelezett banánt és néhány szem diót.

3. lépés
175 fokra előmelegített sütőben, 65-70 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után fóliába csomagolva tároljuk! Én vékonyra szeletelve, sós vajjal megkenve szeretem legjobban.



Tipp

Ha tetszett a recept, bróbáld ki a rozsos-barackos süteményt is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások