
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
25x10x10 cm-es formához
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Rozsos banánkenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Süss reggelire rozsos banánkenyeret, vágj egy vékony szeletet, és kend meg sós vajjal!
1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, a fahéjjal és egy csipetnyi sóval. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a három darab, villával összetört banánt és a mézet.
2. lépés
A masszába forgatuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztkeveréket, végül pedig a vágott diót. Sütőpapírral bélelt formába szedjük, a tetejére teszünk egy hosszában megfelezett banánt és néhány szem diót.
3. lépés
175 fokra előmelegített sütőben, 65-70 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után fóliába csomagolva tároljuk! Én vékonyra szeletelve, sós vajjal megkenve szeretem legjobban.
Tipp
Ha tetszett a recept, bróbáld ki a rozsos-barackos süteményt is!