Rozsos-barackos sütemény

Hozzávalók

Rozsos-barackos sütemény

Elkészítés

barackos kevert sütemény, barackos sütemény recept, diós kevert sütemény recept, egyszerű sütemény recept, Graham sütemény, Graham-liszt recept, gyors sütemény recept, gyümölcsös kevert sütemény, kesudiós sütemény recept, kevert sütemény recept, kevert tészta recept, lekváros kevert sütemény, Nagyi Titka Graham liszt, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű rozsliszt, nyári kevert sütemény, rozsliszt recept, rozslisztes sütemény, teljes kiőrlésű recept, teljes kiőrlésű rozsliszt recept, teljes kiőrlésű sütemény,

Készíts egyszerű, barackos kevert süteményt!

1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a fele cukorral kemény habot verünk.

2. lépés
A puha vajat kikeverjük a maradék cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat. Hozzáadjuk a lekvárt, a kétféle lisztet, a szódabikarbónát és az összevágott kesudió felét. Elkeverjük, és a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük.

3. lépés
A sütemény tetejét megszórjuk az összevágott barackkal és a maradék kesudióval. 175 fokos sütőben, 40-45 percig sütjük.



Tipp

A süteményt teljes kiőrlésű búzaliszttel is elkészítheted! Ha szereted a hasonló recepteket, próbáld ki a bögrés mákost is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások