
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
18X28 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Rozsos-barackos sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Készíts egyszerű, barackos kevert süteményt!
1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a fele cukorral kemény habot verünk.
2. lépés
A puha vajat kikeverjük a maradék cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat. Hozzáadjuk a lekvárt, a kétféle lisztet, a szódabikarbónát és az összevágott kesudió felét. Elkeverjük, és a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük.
3. lépés
A sütemény tetejét megszórjuk az összevágott barackkal és a maradék kesudióval. 175 fokos sütőben, 40-45 percig sütjük.
Tipp
A süteményt teljes kiőrlésű búzaliszttel is elkészítheted! Ha szereted a hasonló recepteket, próbáld ki a bögrés mákost is!