Rozsos-barackos sütemény

Hozzávalók

Rozsos-barackos sütemény

Elkészítés

barackos kevert sütemény, barackos sütemény recept, diós kevert sütemény recept, egyszerű sütemény recept, Graham sütemény, Graham-liszt recept, gyors sütemény recept, gyümölcsös kevert sütemény, kesudiós sütemény recept, kevert sütemény recept, kevert tészta recept, lekváros kevert sütemény, Nagyi Titka Graham liszt, Nagyi Titka Graham-liszt, Nagyi titka Teljes kiőrlésű rozsliszt, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű rozsliszt - 1 kg, nyári kevert sütemény, rozsliszt recept, rozslisztes sütemény, teljes kiőrlésű recept, teljes kiőrlésű rozsliszt recept, teljes kiőrlésű sütemény,

Készíts egyszerű, barackos kevert süteményt!

1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a fele cukorral kemény habot verünk.

2. lépés
A puha vajat kikeverjük a maradék cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat. Hozzáadjuk a lekvárt, a kétféle lisztet, a szódabikarbónát és az összevágott kesudió felét. Elkeverjük, és a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük.

3. lépés
A sütemény tetejét megszórjuk az összevágott barackkal és a maradék kesudióval. 175 fokos sütőben, 40-45 percig sütjük.



Tipp

A süteményt teljes kiőrlésű búzaliszttel is elkészítheted! Ha szereted a hasonló recepteket, próbáld ki a bögrés mákost is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások