Rozsos-sokmagvas minibagett

Hozzávalók

Elkészítés

kenyér recept, Nagyi Titka Világos rozsliszt, péksütemény,

Ha hétköznapokon nem is, hétvégén készítsd te magad a péksüteményeket! Ez a rozsos bagett családi kedvenc lesz!

1. lépés
A víz és a só kivételével összekeverjük a péksütemény alapanyagait. A vízben feloldjuk a sót, majd az összekevert alapanyagokhoz adjuk, és simára gyúrjuk a tésztát.

2. lépés
A bagett-tésztát 20 percig kelesztjük, utána kicsit szellőztetjük, átmozgatjuk, majd további 15 percig kelesztjük.

3. lépés
A tésztát körülbelül 8 dkg-os darabokra vágjuk, és bagetteket formázunk belőle, amelyeknek a tetejét ezután megforgatjuk a díszítésre szánt magkeverékben. Ezután a kis bagetteket újabb 25–30 percig kelesztjük, immár sütőpapírral bélelt tepsire helyezve.

4. lépés
Előmelegítjük a sütőt 200 fokosra, úgy, hogy 2 dl vízzel együtt hőálló edényt teszünk a sütő aljába. Sütőbe toljuk a bagetteket, és 8 percig sütjük, majd kivesszük a jénait, és további 6–8 percig sütjük a bagetteket 160 fokon. Légkeveréses sütőben 180 fokon, majd 140 fokon sütjük, 6-6 percig.



Tipp

Hasonlóan finom a tökmagos bagett is, de ízesíthetjük a házi bagett tésztáját zöldfűszerekkel vagy akár apróra vágott olívabogyóval és aszalt paradicsommal is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm