
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
1 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Rozsos szódakenyér
Hozzávalók
Elkészítés
A szódakenyér pillanatok alatt elkészül, frissen fogyaszd!
1. lépés
A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, a közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük az írót és az olajat. Villa segítségével összedolgozzuk a tésztát.
2. lépés
A masszát lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk, cipóvá formázzuk és áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A közepét keresztirányban bevágjuk.
3. lépés
200 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük. Frissen tálaljuk.
Tipp
Ez a kenyér nem veszi fel a versenyt a hagyományos élesztős vagy kovászos kenyerekkel, ezért ajánljuk a friss fogyasztását. Ha több időnk van, érdemes kipróbálni az egyszerű rozsos kenyeret.