Rozsos szódakenyér

Hozzávalók

rozsos szódakenyér

Elkészítés

egyszerű kenyér recept, kenyér élesztő nélkül, kenyérsütés otthon, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, Nagyi titka kenyér recept, Nagyi titka rozsliszt recept, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű búzaliszt, Nagyi titka Teljes kiőrlésű rozsliszt, szódakenyér recept, szódás kenyér recept,

A szódakenyér pillanatok alatt elkészül, frissen fogyaszd!

1. lépés

A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, a közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük az írót és az olajat. Villa segítségével összedolgozzuk a tésztát.

2. lépés

A masszát lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk, cipóvá formázzuk és áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A közepét keresztirányban bevágjuk.

3. lépés

200 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük. Frissen tálaljuk.



Tipp

Ez a kenyér nem veszi fel a versenyt a hagyományos élesztős vagy kovászos kenyerekkel, ezért ajánljuk a friss fogyasztását. Ha több időnk van, érdemes kipróbálni az egyszerű rozsos kenyeret.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások