
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
kb. 32 db-hoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Rugelach
Hozzávalók
Elkészítés
Apró, kis vendégváró darált diós és baracklekváros finomságok, amelyből sosem elég.
1. lépés
A rugelachtészta alapanyagait összedolgozzuk, és fóliával letakarva 1 órán át hűtőben pihentetjük.
2. lépés
Négy részre osztjuk, és lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a diós, cukros, fahéjas keverékkel, majd 8 cikkre vágjuk. Mindegyiket feltekerjük, a tetejét megkenjük a tojás és a tej keverékével, majd megszórjuk fahéjas cukorral és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 15–18 percig sütjük.)
Tipp
A rugelach tölteléke sokféle lehet: a lekvárok mellett érdemes kipróbálni a csokis mogyorókrémet, a főzött citromkrémet és a kókuszkrémet is. Ha valamilyen klasszikus vendégváró aprósüteményt is sütnél, készítsd el az islert vagy a non plus ultrát.