Rugelach

Hozzávalók

Elkészítés

Nagyi Titka Félfogós búzaliszt, rugelach, rugelachrecept,

Apró, kis vendégváró darált diós és baracklekváros finomságok, amelyből sosem elég.

1. lépés
A rugelachtészta alapanyagait összedolgozzuk, és fóliával letakarva 1 órán át hűtőben pihentetjük.

2. lépés
Négy részre osztjuk, és lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a diós, cukros, fahéjas keverékkel, majd 8 cikkre vágjuk. Mindegyiket feltekerjük, a tetejét megkenjük a tojás és a tej keverékével, majd megszórjuk fahéjas cukorral és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 15–18 percig sütjük.)



Tipp

A rugelach tölteléke sokféle lehet: a lekvárok mellett érdemes kipróbálni a csokis mogyorókrémet, a főzött citromkrémet és a kókuszkrémet is. Ha valamilyen klasszikus vendégváró aprósüteményt is sütnél, készítsd el az islert vagy a non plus ultrát.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!