Rumos-kakaós süti

Hozzávalók

rumos-kakaós süti

Elkészítés

csokis-rumos sütemény, egyszerű kakaós sütemény recept, egyszerű kevert sütemény recept, gyors kakaós sütemény recept, gyors süti recept, kakaós kevert sütemény recept, kakaós kevert süti recept, kevert sütemény recept, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka sütemény recept, rumos sütemény, rumos süti recept,

A legyegyszerűbb kevert tésztákhoz szinte minden van otthon, így bármikor elkészíthetők.

1. lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük, félretesszük.

2. lépés

A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a rummal vagy aromával, majd belekeverjük a tojássárgájákat is. Csomómentesre dolgozzuk a kakaóval és sütőporral vegyített liszttel, utána több részletben beleforgatjuk a tojáshabot is.

3. lépés

A masszát sütőpapírral bélelt, kis méretű tepsibe simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 17-18 perc alatt készre sütjük, vigyázva, hogy ne süssük túl!

4. lépés

A forró sütemény tetejét kenjük meg lekvárral. Amíg hűl, elkészítjük a tetejére a csokimázat.

5. lépés

A kakaóport elkeverjük a porcukorral, majd egy kis lábasban csomómentesre keverjük a forró vízzel és még egy kis rummal vagy aromával. Összeforraljuk. Levesszük a lángról, és elkeverjük benne a vajat is. A sütemény tetejére öntjük egyenletesen, majd hűtőben hagyjuk kicsit dermedni. Egyenlő kockákra vágva tálaljuk.



Tipp

Nem baj, ha néha csak egy egyszerű kevert tésztát dobunk össze, nekem nagy kedvenceim például a bögrés-kókuszos-kakaós sütemény is, vagy a bögrés diós.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!