
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
kb. 25x22 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Rumos-kakaós süti
Hozzávalók
Elkészítés
A legyegyszerűbb kevert tésztákhoz szinte minden van otthon, így bármikor elkészíthetők.
1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük, félretesszük.
2. lépés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a rummal vagy aromával, majd belekeverjük a tojássárgájákat is. Csomómentesre dolgozzuk a kakaóval és sütőporral vegyített liszttel, utána több részletben beleforgatjuk a tojáshabot is.
3. lépés
A masszát sütőpapírral bélelt, kis méretű tepsibe simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 17-18 perc alatt készre sütjük, vigyázva, hogy ne süssük túl!
4. lépés
A forró sütemény tetejét kenjük meg lekvárral. Amíg hűl, elkészítjük a tetejére a csokimázat.
5. lépés
A kakaóport elkeverjük a porcukorral, majd egy kis lábasban csomómentesre keverjük a forró vízzel és még egy kis rummal vagy aromával. Összeforraljuk. Levesszük a lángról, és elkeverjük benne a vajat is. A sütemény tetejére öntjük egyenletesen, majd hűtőben hagyjuk kicsit dermedni. Egyenlő kockákra vágva tálaljuk.
Tipp
Nem baj, ha néha csak egy egyszerű kevert tésztát dobunk össze, nekem nagy kedvenceim például a bögrés-kókuszos-kakaós sütemény is, vagy a bögrés diós.