
-
Elkészítési idő: 75 perc
-
24 cm-es átmérőjű tortaformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Sacher-torta
Hozzávalók
Elkészítés
Mindenki ismeri a csodás Sacher-tortát, mutatjuk, hogy készül!
1. lépés:
A puha vajat habosra keverjük a nádcukorral, a vaníliával és a finomra reszelt narancshéjjal. Amikor már szép habos, egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. Végül belevegyítjük az olvasztott étcsokoládét is.
2. lépés:
A csokoládés masszához szitáljuk a lisztet és a mogyorót, majd csomómentesre keverjük.
3. lépés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben folyamatosan adagolva a porcukrot. A tojáshabot óvatosan, több részletben a piskótatésztához forgatjuk.
4. lépés:
A masszát egy sütőpapírral bélelt aljú tortakarikába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Fontos, hogy ne maradjon folyós a közepe, de ne is száradjon ki!
5. lépés:
A kész csokoládés piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk, betöltjük és kívülről is bekenjük baracklekvárral. Egy-két órát pihentetjük, végül leöntjük az összeolvasztott csokoládés vaj elegyével, és alaposan körülkenjük.
6. lépés:
Tálalás előtt hagyjuk megszilárdulni és összeérni.
Tipp
A kesernyésebb csokoládés ízek kedvelőinek ajánlom még a Guinness-tortát is kipróbálásra!