Sacher-torta

Hozzávalók

Elkészítés

csokitorta recept, desszert, édesség, egyszerű csokitorta, finom torta, Sacher recept, Sacher-torta recept, torta recept,

Mindenki ismeri a csodás Sacher-tortát, mutatjuk, hogy készül!

1. lépés:
A puha vajat habosra keverjük a nádcukorral, a vaníliával és a finomra reszelt narancshéjjal. Amikor már szép habos, egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. Végül belevegyítjük az olvasztott étcsokoládét is.

2. lépés:
A csokoládés masszához szitáljuk a lisztet és a mogyorót, majd csomómentesre keverjük.

3. lépés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben folyamatosan adagolva a porcukrot. A tojáshabot óvatosan, több részletben a piskótatésztához forgatjuk.

4. lépés:
A masszát egy sütőpapírral bélelt aljú tortakarikába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Fontos, hogy ne maradjon folyós a közepe, de ne is száradjon ki!

5. lépés:
A kész csokoládés piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk, betöltjük és kívülről is bekenjük baracklekvárral. Egy-két órát pihentetjük, végül leöntjük az összeolvasztott csokoládés vaj elegyével, és alaposan körülkenjük.

6. lépés:
Tálalás előtt hagyjuk megszilárdulni és összeérni.



Tipp

A kesernyésebb csokoládés ízek kedvelőinek ajánlom még a Guinness-tortát is kipróbálásra!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!