Sajtos kifli

Hozzávalók

Elkészítés

kifli recept, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt, otthoni péksütemény, péksütemény recept, sajtos bagett recept, sajtos kifli recept, sajtos péksütemény, szendvics kifli,

Ugye mindenki ismeri ezt a kiflit a boltokból, mutatjuk, hogyan készül!

1. lépés:
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

2. lépés:
Egy nagy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk az élesztős tejet, és elkezdjük dagasztani a tésztát. Nagyjából 5 perc után hozzáadjuk a sót is, végül pedig a vajat, több részletben. Az alaposan kidolgozott tésztát letakarva, langyos helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

3. lépés:
A megkelt tésztát 8-10 egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből gombócot formázunk. Hagyjuk 10 percig állni, hogy megint elkezdjen dolgozni az élesztő. A gombócokat ovális alakúra nyújtjuk, és felsodorjuk. A szélét az ujjainkkal összecsípjük.

4. lépés:
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 30 percig hagyjuk kelni.

5. lépés:
A megkelt péksüteményeket megkenjük tejjel, majd alaposan megszórjuk őket reszelt sajttal.

6. lépés:
180 fokra előmelegített, gőzös sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a kifliket.



Tipp

Ha nincs a sütőnek gőzfunkciója, alaposan spricceljük be vízzel a sütőteret, vagy egy forróvizes hőálló edényt is tehetünk az aljába. Ehhez a péksüteményhez nem kell nemesebb sajtot használni, a legjobb trappistával készítve! Ha pedig szereted a puha péksüteményeket, próbáld ki a császárzsemlét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm