
-
Elkészítési idő: 60 perc + 60 perc hűtés= 120 perc
-
kb. 24 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Sajtos-kolbászos rozskeksz
Hozzávalók
Elkészítés
Ezúttal rozslisztből készítettünk sós keksztekercseket.
1. lépés
A felkockázott, hideg vajat morzsásra dolgozzuk a kétféle liszttel és a sóval az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, és tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre a fagyasztóba tesszük.
2. lépés
A tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a krémsajttal, majd megszórjuk a feldarabolt kolbásszal és a reszelt sajttal. Ezután feltekerjük, újra fóliába csomagoljuk, és 30 percre visszatesszük a hűtőbe.
3. lépés
A pihentetett tekercset kicsomagoljuk, ezután kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
4. lépés
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp
Ha másik teljes kiőrlésű ropogtatnivalót is kipróbálnál, itt a rozmaringos Graham-keksz receptje.