Sajtos-kolbászos rozskeksz

Hozzávalók

sajtos kolbászos rozskeksz

Elkészítés

barnavajas sós keksz recept, csigakeksz, fűszeres sós keksz recept, kolbászos keksz recept, Nagyi titka recept, Nagyi titka rozsliszt recept, Nagyi titka Teljes kiőrlésű rozsliszt, Nagyi Titka Világos rozsliszt, rozsliszt recept, rozsos keksz recept, rozsos recept, rozsos sós keksz recept, sós keksz recept,

Ezúttal rozslisztből készítettünk sós keksztekercseket.

1. lépés

A felkockázott, hideg vajat morzsásra dolgozzuk a kétféle liszttel és a sóval az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, és tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre a fagyasztóba tesszük.

2. lépés

A tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a krémsajttal, majd megszórjuk a feldarabolt kolbásszal és a reszelt sajttal. Ezután feltekerjük, újra fóliába csomagoljuk, és 30 percre visszatesszük a hűtőbe.

3. lépés

A pihentetett tekercset kicsomagoljuk, ezután kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.

4. lépés

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.



Tipp

Ha másik teljes kiőrlésű ropogtatnivalót is kipróbálnál, itt a rozmaringos Graham-keksz receptje.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások