Sajtos kréker

Hozzávalók

Elkészítés

egyszerű sós sütemény, kréker, kréker házilag, Nagyi Titka Búzafinomliszt, Nagyi Titka Világos rozsliszt,

A pogácsák méltó társa, finom vendégváró sós sütemény házilag.

1. lépés
Ehhez a tésztához is szeretek késes robotgépet használni, de ha nincs, akkor az ujjbegyeinkkel is össze tudjuk szépen morzsolni a hozzávalókat. Először összekeverjük a száraz alapanyagokat és a finomra reszelt sajtot egy nagy tálban, vagy a késes robotgép táljában. Hozzáadjuk az olajat és a felkockázott vajat. Folyamatosan hozzáadagoljuk a tejet is. A cél, hogy egy ruganyos, nem túl kemény, de nem is ragadós tésztát kapjunk. A gombócot fóliába csomagolva 30–60 percre hűtőbe tesszük pihenni.

2. lépés
Enyhén lisztezett munkalapon 1-2 mm-esre nyújtjuk a tésztát, és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle, vagy csíkozhatjuk/kockázhatjuk is. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kekszeket, vékonyan megkenjük a tetejüket elhabart tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

3. lépés
200 fokos sütőbe tesszük 7-8 percre. (Légkeveréses sütőben 180 fokon 5–7 percig sütjük.) Nagyon figyeljünk, mert könnyen megég.



Tipp

A sajtos kréker kiváló sörkorcsolya, de tálalhatjuk mártogatóssal, ropogós zöldségcsíkokkal is. A sós sütemények választékát pogácsákkal és stanglikkal is bővíthetjük.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm