
-
Elkészítési idő: 60 perc + 60 perc pihentetés = 120 perc
-
kb. 60 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Sajtos rozspogácsa
Hozzávalók
Elkészítés
Így használd a rozslisztet pogácsába.
1. lépés
A tojást elhabarjuk, a felét félretesszük a pogácsák lekenéséhez.
2. lépés
A túrót, a vajat, a sót és a tojás felét összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztkeveréket. Összegyúrjuk a tésztát, és fólába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
3. lépés
Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztagombócot, ezután kb. 8 mm vastagságúra nyújtjuk. A 3 cm-es szaggatóval kivágott pogácsákat, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
4. lépés
A tetejüket megkenjük a félretett tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a teljes kiőrlésű sajtos kockát is!