Sajtos rozspogácsa

Hozzávalók

Sajtos rozspogácsa

Elkészítés

apró pogácsa, finom teljes kiőrlésű pogácsa, Graham-liszt recept, kelesztés nélküli pogácsa, Nagyi Titka Graham liszt, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű rozsliszt, pogácsa élesztó nélkül, pogácsa Graham-lisztből, pogácsa rozslisztttel, rozsos recept, sajtos pogácsa recept, sós pogácsa recept, sütőporos pogácsa recept, teljes kiőrlésű pogácsa, túrós pogácsa recept,

Így használd a rozslisztet pogácsába.

1. lépés
A tojást elhabarjuk, a felét félretesszük a pogácsák lekenéséhez.

2. lépés
A túrót, a vajat, a sót és a tojás felét összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztkeveréket. Összegyúrjuk a tésztát, és fólába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

3. lépés
Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztagombócot, ezután kb. 8 mm vastagságúra nyújtjuk. A 3 cm-es szaggatóval kivágott pogácsákat, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

4. lépés
A tetejüket megkenjük a félretett tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a teljes kiőrlésű sajtos kockát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások