Sajtos rozstallérok

Hozzávalók

Sajtos rozstallérok

Elkészítés

barnavajas sós keksz recept, fűszeres sós keksz recept, Nagyi titka recept, Nagyi titka rozsliszt recept, Nagyi titka Teljes kiőrlésű rozsliszt, Nagyi Titka Világos rozsliszt, rozsliszt recept, rozsos keksz recept, rozsos recept, rozsos sós keksz recept, sós keksz recept,

Nem csak kenyeret süthetsz rozslisztből, hanem akár sós kekszeket is.

1. lépés

A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon felolvasztjuk, majd addig melegítjük, amíg szépen megbarnul. Leszűrjük, hogy a sötét darabkákat eltávolítsuk. Tegyük hűtőbe, hogy le tudjon hűlni.

2. lépés

A száraz hozzávalókat elvegyítjük, majd hozzáadjuk a barnított vajat, a reszelt sajtot és a tejet is. A tésztát összegyúrjuk, hurka alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk, majd 30 percre a fagyasztóba tesszük.

3. lépés

A megdermedt tésztát éles késsel vékony szeletekre vágjuk. A tallérokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk reszelt sajttal és lenmaggal.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8 perc alatt készre sütjük. Valamilyen mártogatóssal tálalva a legjobb.



Tipp

Az édes változat pedig az egyik kedvenc kekszem, főleg karamell krémmel. Próbáld ki a barnavajas rozskekszet is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!