
-
Elkészítési idő: 30 perc + 30 perc hűtés= 60 perc
-
kb. 15 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Sajtos rozstallérok
Hozzávalók
Elkészítés
Nem csak kenyeret süthetsz rozslisztből, hanem akár sós kekszeket is.
1. lépés
A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon felolvasztjuk, majd addig melegítjük, amíg szépen megbarnul. Leszűrjük, hogy a sötét darabkákat eltávolítsuk. Tegyük hűtőbe, hogy le tudjon hűlni.
2. lépés
A száraz hozzávalókat elvegyítjük, majd hozzáadjuk a barnított vajat, a reszelt sajtot és a tejet is. A tésztát összegyúrjuk, hurka alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk, majd 30 percre a fagyasztóba tesszük.
3. lépés
A megdermedt tésztát éles késsel vékony szeletekre vágjuk. A tallérokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk reszelt sajttal és lenmaggal.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8 perc alatt készre sütjük. Valamilyen mártogatóssal tálalva a legjobb.
Tipp
Az édes változat pedig az egyik kedvenc kekszem, főleg karamell krémmel. Próbáld ki a barnavajas rozskekszet is!