Sajtos sablé

Hozzávalók

Elkészítés

egyszerű sajtos keksz, finom sós keksz, gyors sajtos keksz, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt, sajtos keksz recept, sajtos recept, sós keksz recept, sós sablé recept,

Csodás sajtos keksz, amit kedvünk szerint fűszerezhetünk.

1. lépés:
A vajat összemorzsoljuk a liszttel, a sütőporral, a sóval, a reszelt sajttal, a mustárral és a tetszőleges fűszerrel, majd tésztát gyúrunk belőle.

2. lépés:
A tésztagombócot kettéválasztjuk. Mindkét részből kb. 3 cm-es átmérőjű hengert formázunk, fóliába csomagoljuk, végül 1 órára a fagyasztóba tesszük megdermegni.

3. lépés:
A megdermedt rudakat kicsomagoljuk, és kb. 3 mm vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a kekszeket. Mindenképp hagyjunk köztük helyet, mert megnőnek.

4. lépés:
175 fokra előmelegített sütőben 15-16 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Elég, ha a szélük megbarnul! A kihűlt süteményeket jól záródó dobozban tároljuk.



Tipp

A liszt egy részét lecserélhetjük teljes kiőrlésű búzalisztre is! Ha szereted a sós süteményeket, próbáld ki a teljes kiőrlésű túrópogácsát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm