Sajtos-snidlinges csiga

Hozzávalók

Sajtos-snidlinges csiga

Elkészítés

csiga recept, hagymás recept, krémsajtos csiga, krémsajtos sós csiga, metélőhagymás csiga, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt, sajtos csiga recept, snidlinges recept, snidlinges sütemény, sós csiga recept, sós kelt sütemény, sós kelt tészta recept, sós péksütemény recept, tojásmentes péksütemény recept, uzsonna, uzsonna ötlet,

Süss finom, puha sajtos csigát snidlinggel!

1. lépés
Az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és néhány perc alatt felfuttatjuk.

2. lépés
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a puha vajat és az élesztős tejet. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, ezután meleg helyen, 45 percig kelesztjük. A krémsajtot kikeverjük a felaprított snidlinggel és egy kevés sóval. A sajtot lereszeljük.

3. lépés
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a krémsajttal, és megszórjuk a reszelt sajttal. Szorosan feltekerjük, ezután 12-15 egyforma részre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és további 20 percig pihentetjük.

4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a tökmagos csigát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások