
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
12-15 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Sajtos-snidlinges csiga
Hozzávalók
Elkészítés
Süss finom, puha sajtos csigát snidlinggel!
1. lépés
Az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és néhány perc alatt felfuttatjuk.
2. lépés
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a puha vajat és az élesztős tejet. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, ezután meleg helyen, 45 percig kelesztjük. A krémsajtot kikeverjük a felaprított snidlinggel és egy kevés sóval. A sajtot lereszeljük.
3. lépés
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a krémsajttal, és megszórjuk a reszelt sajttal. Szorosan feltekerjük, ezután 12-15 egyforma részre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és további 20 percig pihentetjük.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a tökmagos csigát is!