Sajtos sós kalács

Hozzávalók

sajtos kalács

Elkészítés

bajor kalács recept, bajor péksütemény recept, húsvéti kelt tészta, húsvéti recept, húsvéti sós kalács, kalács sonka mellé, Nagyi Titka Kalács liszt, Nagyi Titka kalácsliszt, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, sajtos kalács recept, sós kalács recept, sós kelt tészta recept, sós péksütemény, szódabikarbónás fürdő, tojásmentes kalács,

Otthon is készíthetsz sajtos fonott mini kalácsokat!

1. lépés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. lépés

A lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és az olvasztott vajat is. Alaposan megdagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

3. lépés

A megkelt tésztát 8-10 egyenlő részre vágjuk. Mindegyikből gombócot gömbölyítünk, és hagyjuk pihenni 5 percig. A gombócokat hurkává sodorjuk, majd hosszanti irányban, a végétől kb. 2 cm-re elkezdve végigvágjuk, úgy, hogy 3 egyenlő méretű szálat kapjunk. Megfonjuk a kis kalácsokat, a végüket összecsípjük. Sütőpapírral bélelt tepsin hagyjuk újabb 30 percig kelni.

4. lépés

Egy lábasban a vizet összeforraljuk a szódabikarbónábal és a sóval. Kettesével beledobjuk a kis kalácsokat a szódás fürdőbe, és oldalanként 30-40 másodpercig főzzük őket.

5. lépés

Óvatosan a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a forrázott péksüteményeket. A tetejüket megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a kalácsokat.

 



Tipp

A forrázás után akár le is fagyaszthatod a kalácsokat, így frissen sütheted ki húsvétkor. Ha pedig foszlósabb kalácstésztát keresel, próbáld ki a fokhagymás csavart kalácsot !

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!