Sajtos-tejfölös pogácsa

Hozzávalók

sajtos tejfölös pogácsa

Elkészítés

élesztős pogácsa, élesztős pogácsa tészta, kelt pogácsa, kelt pogácsa tészta, Nagyi Titka pogácsa liszt, Nagyi Titka pogácsaliszt, pogácsa recept, puha pogácsa recept, sajtos pogácsa recept, tejfölös pogácsa recept,

Érdemes kipróbálni erőteljes ízű sajtokkal is!

1. lépés

A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

2. lépés

A lisztet összemorzsoljuk a sóval és a vajjal, majd beledolgozzuk a tojássárgájákat, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, és hozzáadjuk a reszelt sajtot is. A megdagasztott tésztát letakarva, meleg helyen, 60 percig kelesztjük.

3. lépés

A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, a tetejét beirdaljuk, majd kiszaggatjuk belőle a pogácsákat. Ezután áttesszük őket sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket megkenjük az elhabart tojással, és további 20-30 percig kelesztjük.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, 18-20 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Másnap vagy harmadnap meglangyosítva fogyasszuk. Próbáld ki az égetett tésztából készült pillekönnyű sajtos pogácsát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások