
-
Elkészítési idő: 60 perc + 90 perc pihentetés = 150 perc
-
Nagyjából 60 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Sajtos-tejfölös pogácsa
Hozzávalók
Elkészítés
Érdemes kipróbálni erőteljes ízű sajtokkal is!
1. lépés
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
2. lépés
A lisztet összemorzsoljuk a sóval és a vajjal, majd beledolgozzuk a tojássárgájákat, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, és hozzáadjuk a reszelt sajtot is. A megdagasztott tésztát letakarva, meleg helyen, 60 percig kelesztjük.
3. lépés
A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, a tetejét beirdaljuk, majd kiszaggatjuk belőle a pogácsákat. Ezután áttesszük őket sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket megkenjük az elhabart tojással, és további 20-30 percig kelesztjük.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, 18-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Másnap vagy harmadnap meglangyosítva fogyasszuk. Próbáld ki az égetett tésztából készült pillekönnyű sajtos pogácsát is!