
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
60-80 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Sajtos-tejfölös rudacskák
Hozzávalók
Elkészítés
Kiadós sajtos rúd recept!
1. lépés
A liszthez adjuk a sót, majd a vajat belekockázzuk, és alaposan összemorzsoljuk az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgéppel.
2. lépés
Ha már szépen szétesett a vaj, hozzádjuk a reszelt sajtot és a tejfölt is. Ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Azonnal dolgozhatunk vele, de becsomagolva pihenhet 1-2 napot is akár a hűtőben. Egyszerűbb vele dolgozni, ha ketté vesszük.
3. lépés
Enyhén lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk a tésztát. Megkenjük a tetejét elhabart tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és a magokkal, majd pizza- vagy derelyevágóval kisebb csíkokra vágjuk.
4. lépés
Sütőpapírral bélelt tepsikre szedjük a rudakat, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki az oregánós-parmezános rudakat is!