Sajtos-tejfölös rudacskák

Hozzávalók

Sajtos-tejfölös rudacskák

Elkészítés

finom sajtos rúd recept, finom sajtos sütemény, Nagyi Titka Búzafinomliszt, sajtos recept, sajtos rúd recept, sós aprósütemény recept, sós rúd házilag recept, sós rúd recept, sós sütemény recept, tejfölös rúd recept,

Kiadós sajtos rúd recept!

1. lépés
A liszthez adjuk a sót, majd a vajat belekockázzuk, és alaposan összemorzsoljuk az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgéppel.

2. lépés
Ha már szépen szétesett a vaj, hozzádjuk a reszelt sajtot és a tejfölt is. Ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Azonnal dolgozhatunk vele, de becsomagolva pihenhet 1-2 napot is akár a hűtőben. Egyszerűbb vele dolgozni, ha ketté vesszük.

3. lépés
Enyhén lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk a tésztát. Megkenjük a tetejét elhabart tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és a magokkal, majd pizza- vagy derelyevágóval kisebb csíkokra vágjuk.

4. lépés
Sütőpapírral bélelt tepsikre szedjük a rudakat, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki az oregánós-parmezános rudakat is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!