Sajtos tekercs

Hozzávalók

Sajtos tekercs

Elkészítés

csiga sok sajttal, Nagyi Titka Búzafinomliszt, sajtos csiga, sajtos kelt tészta, sajtos kelt tészta recept, sajtos recept, sajtos tekercs, sós krémsajtos csiga recept, sós sütemény,

Muffinsütőben sült csigák sok-sok sajttal.

1. lépés
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, majd felfuttatjuk.

2. lépés
A lisztet a tészta többi hozzávalójával – a sót kivéve – egy nagy tálba mérjük, aztán az élesztős tejet is hozzáadva összedolgozzuk. Nagyjából a dagasztási idő felénél hozzáadjuk a sót is. Addig dagasztjuk, amíg szép ruganyos nem lesz a tészta. Lefedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.

3. lépés
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon vékony téglalappá nyújtjuk, majd a keskenyebbik oldalánál gondolatban elválasztjuk, és az egyik felét megkenjük a krémsajttal, ezután megszórjuk reszelt sajttal.

4. lépés
Az üres oldalt ráhajtjuk a megkentre, alaposan rányomkodjuk, majd egy éles kés vagy pizzavágó segítségével 2 cm-es csíkokra vágjuk a tésztát. Nagyjából 25-30 cm hosszúk kell hogy legyenek a tésztacsíkok. Mindegyiket megcsavarjuk, majd csigaformájúra tekerjük. 10-15 percig kelesztjük.

5. lépés
Ha így tennénk a tepsire, kifolyna a sajt, ezért egy tapadásmentes muffin formába nyomkorjuk a csigákat. Így a kifolyó sajt egy sült sajt kérget képez majd a csiga körül. A tetejüket megkenjük elhabart tojással, majd megszórjuk szezámmaggal.

6. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha szereted a fokhagymás vajat, akkor mindenképp próbáld ki a tökmagos csiga receptünket is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!