
-
Elkészítési idő: 150 perc
-
18 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Sajtos tekercs
Hozzávalók
Elkészítés
Muffinsütőben sült csigák sok-sok sajttal.
1. lépés
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, majd felfuttatjuk.
2. lépés
A lisztet a tészta többi hozzávalójával – a sót kivéve – egy nagy tálba mérjük, aztán az élesztős tejet is hozzáadva összedolgozzuk. Nagyjából a dagasztási idő felénél hozzáadjuk a sót is. Addig dagasztjuk, amíg szép ruganyos nem lesz a tészta. Lefedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
3. lépés
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon vékony téglalappá nyújtjuk, majd a keskenyebbik oldalánál gondolatban elválasztjuk, és az egyik felét megkenjük a krémsajttal, ezután megszórjuk reszelt sajttal.
4. lépés
Az üres oldalt ráhajtjuk a megkentre, alaposan rányomkodjuk, majd egy éles kés vagy pizzavágó segítségével 2 cm-es csíkokra vágjuk a tésztát. Nagyjából 25-30 cm hosszúk kell hogy legyenek a tésztacsíkok. Mindegyiket megcsavarjuk, majd csigaformájúra tekerjük. 10-15 percig kelesztjük.
5. lépés
Ha így tennénk a tepsire, kifolyna a sajt, ezért egy tapadásmentes muffin formába nyomkorjuk a csigákat. Így a kifolyó sajt egy sült sajt kérget képez majd a csiga körül. A tetejüket megkenjük elhabart tojással, majd megszórjuk szezámmaggal.
6. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha szereted a fokhagymás vajat, akkor mindenképp próbáld ki a tökmagos csiga receptünket is!