
-
Elkészítési idő: 30 perc + 60 hűtés = 90 perc
-
kb. 24 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Sajtos-tökmagos tönkölykeksz
Hozzávalók
Elkészítés
Kiváló nassoláshoz, kirándulásra, uzsonnára, vagy ha nincs kedved pogácsát sütni.
1. lépés
A felkockázott vajat összemorzsoljuk a kétféle liszttel, a sóval, a reszelt sajttal, a tejföllel és a tökmaggal, majd tésztát gyúrunk belőle.
2. lépés
A tésztagombócot kettéválasztjuk. Mindkét részből kb. 3 cm-es átmérőjű hengert formázunk, fóliába vagy sütőpapírba csomagoljuk, végül 1 órára a fagyasztóba tesszük megdermedni.
3. lépés
A megdermedt rudakat kicsomagoljuk, és kb. 3 mm vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a kekszeket. A tetejüket megkenjük az elhabart tojással, és megszórjuk még tökmaggal.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
Tipp
A liszt nagyrészét lecserélhetjük teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztre is! Ha szereted a sós süteményeket, próbáld ki a szárított paradicsomos tönkölyrudacskákat is!