Sajtos-tökmagos tönkölykeksz

Hozzávalók

Sajtos-tökmagos tönkölykeksz

Elkészítés

egyszerű sajtos keksz, egyszerű sós keksz recept, finom sós keksz, gyors sajtos keksz, gyors sós keksz recept, Nagyi titka recept, Nagyi titka tönkölyliszt recept, sajtos keksz recept, sajtos recept, sós keksz recept, tökmagos keksz recept, tökmagos recept, tökmagos sós ropogtatnivaló recept, tönkölykeksz recept,

Kiváló nassoláshoz, kirándulásra, uzsonnára, vagy ha nincs kedved pogácsát sütni.

1. lépés

A felkockázott vajat összemorzsoljuk a kétféle liszttel, a sóval, a reszelt sajttal, a tejföllel és a tökmaggal, majd tésztát gyúrunk belőle.

2. lépés

A tésztagombócot kettéválasztjuk. Mindkét részből kb. 3 cm-es átmérőjű hengert formázunk, fóliába vagy sütőpapírba csomagoljuk, végül 1 órára a fagyasztóba tesszük megdermedni.

3. lépés

A megdermedt rudakat kicsomagoljuk, és kb. 3 mm vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a kekszeket. A tetejüket megkenjük az elhabart tojással, és megszórjuk még tökmaggal.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük a kekszeket.



Tipp

A liszt nagyrészét lecserélhetjük teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztre is! Ha szereted a sós süteményeket, próbáld ki a szárított paradicsomos tönkölyrudacskákat is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások