Sárgabarackos-krémsajtos tönkölypite

Hozzávalók

Elkészítés

barackos pite,

Nyárias töltelék diós ízvilágú tésztával.

1. lépés
A tészta hozzávalóit késes robotgéppel vagy az ujjbegyeinkkel összemorzsoljuk, majd sima tésztát gyúrunk belőle. Lefóliázva hűtőbe tesszük 1 órára.

2. lépés
A barack kivételével a töltelék hozzávalóit is simára keverjük. A pihentetett tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és átemeljük a piteformába, a széléhez igazítjuk, majd a forma tetején végigsodorjuk a nyújtófát, ezzel levágva a túllógó részeket. A tölteléket a tésztaalapra simítjuk, végül díszítjük a cikkekre vágott barackkal.

3. lépés
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 32–35 percig sütjük.) Akkor készül el, amikor a töltelék kezd teljesen megszilárdulni. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.



Tipp

Nyáron málnával, áfonyával, vagy ezek kombinációjával is helyettesíthetjük a barackot, ősszel érdemes kipróbálni szilvával! Barackszezonban kihagyhatatlan a sárgabarackos morzsasüti, készítsd el azt a receptet is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások