
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
20x30 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Sárgabarackos-mandulás sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Ne csak lekvárnak főzd be a sárgabarackot!
1. lépés
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, majd beledolgozzuk a joghurtot, az olajat, végül pedig a sütőporos lisztet is. A tésztát tovább gazdagíthatjuk egy nagy marék szeletelt mandulával.
2. lépés
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tetejét kirakjuk felezett sárgabarackokkal. Mindegyik barack közepére és a köztes lyukakba is teszünk 1-1 szem egész mandulát. A sütemény tetejét megszórjuk egy kevés nádcukorral is, ami majd kissé rákaramellizálódik. Utóbbit természetesen el is hagyhatjuk.
3. lépés
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a barackos-túrós süteményt is!