
-
Elkészítési idő: 55–60 perc
-
2 db 16 cm átmérőjű formához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Sárgabarackos morzsasüti
Hozzávalók
Elkészítés
Igazi nyári sütemény, amiért még kánikulában is érdemes bekapcsolni a sütőt.
1. lépés
A vajat felkockázzuk, hozzáadjuk a lisztet és a cukor felét. Az ujjbegyeinkkel morzsásra dolgozzuk.
2. lépés
A barackot kimagozzuk, és negyedekbe vágjuk. Összekeverjük a maradék cukorral és a vaníliával, majd a sütőedény(ek) aljába kanalazzuk. A tetejére morzsoljuk a tésztát, majd megszórjuk a szeletelt mandulával.
3. lépés
200 fokra előmelegített sütőben 30–35 perc alatt készre sütjük.
Tipp
A barack csodásan édes és szaftos lesz, amihez kiválóan illik a ropogós, mandulás morzsa. Ha pedig az egészet megkoronázzuk egy gombóc vaníliafagyival, még tökéletesebb lesz. Érdemes elkészíteni a barackos tönkölypitét is, és bármelyiket is választjuk, ősszel szilvával is jó lesz kipróbálni!