Sárgabarackos morzsasüti

Hozzávalók

Elkészítés

barackos morzsasüti, barackos pite, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt,

Igazi nyári sütemény, amiért még kánikulában is érdemes bekapcsolni a sütőt.

1. lépés
A vajat felkockázzuk, hozzáadjuk a lisztet és a cukor felét. Az ujjbegyeinkkel morzsásra dolgozzuk.

2. lépés
A barackot kimagozzuk, és negyedekbe vágjuk. Összekeverjük a maradék cukorral és a vaníliával, majd a sütőedény(ek) aljába kanalazzuk. A tetejére morzsoljuk a tésztát, majd megszórjuk a szeletelt mandulával.

3. lépés
200 fokra előmelegített sütőben 30–35 perc alatt készre sütjük.



Tipp

A barack csodásan édes és szaftos lesz, amihez kiválóan illik a ropogós, mandulás morzsa. Ha pedig az egészet megkoronázzuk egy gombóc vaníliafagyival, még tökéletesebb lesz. Érdemes elkészíteni a barackos tönkölypitét is, és bármelyiket is választjuk, ősszel szilvával is jó lesz kipróbálni!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások