
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
1 kisebb kuglófhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Sárgabarackos-pisztáciás kuglóf
Hozzávalók
Elkészítés
Próbáld ki a kuglófot sárgabarackkal is!
1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníiával (használhatunk friss vaníliát, port, kivonatot vagy vaníliás cukrot). Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a joghurtot, végül a darált pisztáciát is. Beleszitáljuk, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet is.
2. lépés
A barackokat kimagozzuk, felkockázzuk, ezután óvatosan átforgatjuk kb. 2 evőkanál lisztben. Óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük.
3. lépés
A tésztát a kuglófformába kanalazzuk, néhányszor a munkalaphoz ütjük, hogy egyenletesen eloszlassuk a masszát a formában. Ha nem szilikonból készült a sütőformánk, vajazzuk és lisztezzük ki vékonyan betöltés előtt.
4. lépés
175 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük a kuglófot. A kihűlt süteményt óvatosan kifordítjuk a formából. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp
Ebből az adagból egy 1,5 literes kuglófformát tudunk megtölteni. Ha nagyobb a formánk, készítsünk másfélszeres adagot, és süssük néhány perccel tovább. Ha szereted a barackos süteményeket, próbáld ki a barackos lepényt is!