Sárgabarackos-pisztáciás kuglóf

Hozzávalók

sárgabarackos-pisztáciás kuglóf

Elkészítés

barackos sütemény recept, barackos süti recept, egyszerű gyümölcsös sütemény recept, egyszerű kuglóf recept, egyszerű sütemény recept, gyors kuglóf recept, gyors sütemény recept, gyümölcsös kuglóf recept, gyümölcsös sütemény recept, kuglóf kevert tésztából, kuglóf recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, pisztáciás kuglóf recept, pisztáciás sütemény recept, sárgabarackos recept, sárgabarackos sütemény recept,

Próbáld ki a kuglófot sárgabarackkal is!

1. lépés

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníiával (használhatunk friss vaníliát, port, kivonatot vagy vaníliás cukrot). Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a joghurtot, végül a darált pisztáciát is. Beleszitáljuk, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet is.

2. lépés

A barackokat kimagozzuk, felkockázzuk, ezután óvatosan átforgatjuk kb. 2 evőkanál lisztben. Óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük.

3. lépés

A tésztát a kuglófformába kanalazzuk, néhányszor a munkalaphoz ütjük, hogy egyenletesen eloszlassuk a masszát a formában. Ha nem szilikonból készült a sütőformánk, vajazzuk és lisztezzük ki vékonyan betöltés előtt.

4. lépés

175 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük a kuglófot. A kihűlt süteményt óvatosan kifordítjuk a formából. Porcukorral megszórva tálaljuk.



Tipp

Ebből az adagból egy 1,5 literes kuglófformát tudunk megtölteni. Ha nagyobb a formánk, készítsünk másfélszeres adagot, és süssük néhány perccel tovább. Ha szereted a barackos süteményeket, próbáld ki a barackos lepényt is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!