
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
2 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Serpenyős pizza
Hozzávalók
Elkészítés
Rengeteg sajt, puha, vastag tészta. Nem csak az olaszos pizzát szeretjük!
1. lépés:
A langyos tejhez hozzáadunk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.
2. lépés:
A lisztet (egy kicsit kevesebbet használjunk) és a vizet egy nagy tálba mérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és elkezdjük bedagasztani a tésztát. 1-2 perc után beleszórjuk a sót. Újabb néhány perc dagasztás után, több részletben belecsurgatjuk az olajat is. Ha már szépen kidagasztottuk a tésztát, hozzáadhatjuk a maradék, kevéske lisztet is, ettől szépen összeáll gombóccá a tészta.
3. lépés:
A ruganyos tésztát lisztezett tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
4. lépés:
A megkelt tésztát kettévágjuk, mindkét feléből gombócot formázunk. 10 percig így pihentetjük, majd enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk. A tészta legyen nagyobb, mint a serpenyőnk. A pizzalapot a vékonyan kiolajozott serpenyőbe rakjuk, a szélét kirakjuk vékony sajtszeletekkel, és ráhúzzuk, lenyomkodjuk a túllógó részeket.
5. lépés:
Én ezután szoktam átkenni fokhagymás olajjal. Ráteszem a feltéteket, és 250 fokos sütőben 15-16 perc alatt megsütöm. A kész, forró pizza szélét még egyszer átkenem a fokhagymás olajjal. De ezt a lépést ízlés szerint variálhatjuk.
Tipp
Uzsonnára nem csomagolhatunk pizzát, de tépős pizzakenyeret igen, próbáld ki a receptjét!