Serpenyős pizza

Hozzávalók

Serpenyős pizza

Elkészítés

alap pizza recept, amerikai pizza recept, házi pizza recept, így készíts pizzát, Nagyi Titka Pizzaliszt, pizza házilag, pizza hut házilag, pizza recept, serpenyős pizza recept, töltött szélű pizza recept, vastag tésztás pizza recept,

Rengeteg sajt, puha, vastag tészta. Nem csak az olaszos pizzát szeretjük!

1. lépés:
A langyos tejhez hozzáadunk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.

2. lépés:
A lisztet (egy kicsit kevesebbet használjunk) és a vizet egy nagy tálba mérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és elkezdjük bedagasztani a tésztát. 1-2 perc után beleszórjuk a sót. Újabb néhány perc dagasztás után, több részletben belecsurgatjuk az olajat is. Ha már szépen kidagasztottuk a tésztát, hozzáadhatjuk a maradék, kevéske lisztet is, ettől szépen összeáll gombóccá a tészta.

3. lépés:
A ruganyos tésztát lisztezett tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

4. lépés:
A megkelt tésztát kettévágjuk, mindkét feléből gombócot formázunk. 10 percig így pihentetjük, majd enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk. A tészta legyen nagyobb, mint a serpenyőnk. A pizzalapot a vékonyan kiolajozott serpenyőbe rakjuk, a szélét kirakjuk vékony sajtszeletekkel, és ráhúzzuk, lenyomkodjuk a túllógó részeket.

5. lépés:
Én ezután szoktam átkenni fokhagymás olajjal. Ráteszem a feltéteket, és 250 fokos sütőben 15-16 perc alatt megsütöm. A kész, forró pizza szélét még egyszer átkenem a fokhagymás olajjal. De ezt a lépést ízlés szerint variálhatjuk.



Tipp

Uzsonnára nem csomagolhatunk pizzát, de tépős pizzakenyeret igen, próbáld ki a receptjét!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások