Sokmagos falatkák

Hozzávalók

Sokmagos falatkák

Elkészítés

egyszerű aprósüteményrecept, gyors sós sütemény, könnyű sós sütemény, magos keksz, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, sörkorcsolya recept, sós aprósütemény recept, sós keksz recept, sós sütemény kelesztés nélkül, sós sütemény recept, sütemény kirándulásra, vendégváró sütemény,

Ezek a falatnyi kekszek egyszerűen és gyorsan elkészülnek.

1. lépés
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Lisztbe mártott kiszúró segítségével kivágjuk a kívánt formájú, falatnyi méretű kekszeket.

2. lépés
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket megkenjük az elhabart tojásfehérjével, majd mindegyiket megszórjuk magokkal.

3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben kb. 13 perc alatt készre sütjük a süteményeket.



Tipp

A két liszt arányát ízlés szerint változtathatjuk. Ha tetszett a recept, próbáld ki a szárított paradicsomos tönkölyrudacskákat is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!