Sonkás-gombás kifli

Hozzávalók

Sonkás-gombás kifli

Elkészítés

gombás kifli recept, húsvéti maradék felhasználása, húsvéti maradék recept, húsvéti recept, kelt tészta recept, kifli recept, mit készítsek a húsvéti maradékból, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, sonkás kifli recept, sós kelt tészta recept, sós kifli recept, töltött kifli recept,

A tojásból legyen tojáskrém, mellé pedig a sonkából finom töltött kifli.

1. lépés
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet elvekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és elkezdjük dagasztani a tésztát. A vége felé beledolgozzuk 2-3 részletben a vajat is. A ruganyos tésztát letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.

2. lépés
Közben egy kevés olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, rádobjuk a szeletelt gombát, lepirítjuk, végül hozzáadjuk a sonkát és a finomra vágott petrezselymet is. Sózzuk, borsozzuk, és készre pároljuk. Félretesszük hűlni.

3. lépés
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, majd 12 egyforma részre vágjuk. Mindegyikre teszük a töltelékből. Egyesével felcsavarjuk őket, majd a végeit lezárjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, 20 percig kelesztjük, végül sütés előtt megkenjük az elhabart tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.

4. lépés
175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Kiváló tojáskrémmel, vagy akár tejfölbe mártogatva is!



Tipp

A másik kedvencünk a maradékok felhasználására a húsvéti kenyérlángos, próbáld ki azt is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások