
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
30 cm-es átmérőjű sütőformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Sonkás-sajtos töltött kalács
Hozzávalók
Elkészítés
Készíts különleges töltött kalácsot húsvétra!
1. lépés
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójához adjuk, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, langyos helyen 60 percig kelesztjük.
2. lépés
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és egy 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle.
3. lépés
A töltelékhez a reszelt sajtot, a feldarabolt sonkát és a tejfölt elkeverjük. Mindegyik korong közepére teszünk egy teáskanálnyi tölteléket.
4. lépés
A köröket félbehajtjuk, összecsípjük, majd az megint félbehajtjuk, és az alsó felét összecsípjük. Az így kapott kis batyukat a nyitott részükkel felfelé vajazott sütőformába sorakoztatjuk. 20 percig kelesztjük, lekenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a fűszeres partykenyeret is!