Sonkás-sajtos töltött kalács

Hozzávalók

Sonkás-sajtos töltött kalács

Elkészítés

húsvéti kalács recept, húsvéti recept, húsvéti sós sütemény, húsvéti sütemény, kalács formázás, kalács recept, különleges kalács, Nagyi titka Kalács liszt, sonkás kalács, sonkás kelt tészta, sós kalács recept, sós kenlt tészta, tépős kalács, tépős kelt tészta, töltött kalács recept, ünnepi recept, virágkalács recept,

Készíts különleges töltött kalácsot húsvétra!

1. lépés
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójához adjuk, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, langyos helyen 60 percig kelesztjük.

2. lépés
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és egy 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle.

3. lépés
A töltelékhez a reszelt sajtot, a feldarabolt sonkát és a tejfölt elkeverjük. Mindegyik korong közepére teszünk egy teáskanálnyi tölteléket.

4. lépés
A köröket félbehajtjuk, összecsípjük, majd az megint félbehajtjuk, és az alsó felét összecsípjük. Az így kapott kis batyukat a nyitott részükkel felfelé vajazott sütőformába sorakoztatjuk. 20 percig kelesztjük, lekenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a fűszeres partykenyeret is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm