Sonkás-tojásos csiga

Hozzávalók

Sonkás-tojásos csiga

Elkészítés

finom sós péksütemény, főtt tojásos receptek, húsvéti ételek, húsvéti kelt tészta recept, húsvéti maradék, húsvéti maradék felhasználása, kelt csiga recept, kelt tészta recept, kenyérliszt recept, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, sonkás csiga, sonkás receptek, sós kelt tészta recept, tojásos csiga recept, tojásos receptek,

Már csak néhány főtt tojás és egy kis sonka maradt? Készíts belőle csigát!

1. lépés
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk.

2. lépés
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és a tojássárgáját. Elkezdjük dagasztani a tésztát, majd amikor már szépen kezd összeállni, két részletben beledolgozzuk a puha vajat is. A ruganyos tésztát letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük.

3. lépés
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük krémsajttal, kicsit megsózzuk, majd eloszlatjuk rajta a feldarabolt főtt tojást, a sonkát és a reszelt sajtot. (Ízlés szerint adhatunk még hozzá fűszereket vagy szeletelt újhagymát is.)

4. lépés
A tésztát szorosan feltekerjük, és kb. 12-14 egyforma darabra vágjuk. Vajazott edénybe rakosgatjuk őket, jó ujjnyi távolságokat hagyva köztük. Így hagyjuk kelni még 15 percig.

5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a sonkás-sajtos töltött kalácsot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások