Sörkifli

Hozzávalók

Elkészítés

egyszerű sörkifli, kelt tészta recept, sörkifli, sörkifli alaprecept, sörkifli recept, sörkifli tészta, sós kelt tészta, sós sütemény, vendégváró sütemény,

Ezt a sós süteményt mindenki szereti!

1. lépés:
A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk. Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a liszthez öntjük, majd a többi hozzávalóval együtt ruganyos tésztát dagasztunk. Lefedve, meleg helyen, 20 percig kelesztjük.

2. lépés:
Lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és 4 egyenlő részre vágjuk. A darabokból gombócokat formázunk, amiket vékonyra nyújtunk, 8 egyenlő szeletre vágunk, és szorosan feltekerünk. A kiflik széleit kissé behajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.

3. lépés:
15 percig kelesztjük, végül sütés előtt megkenjük a tetejüket az elhabart tojással, megszórjuk oregánóval és a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 16-18 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg
hogyan készül!



Tipp

Ha szereted a sajtos sós kelt süteményeket, mindenképp próbáld ki a sajtos kifli receptünket is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások