
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
32 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Sörkifli
Hozzávalók
Elkészítés
Ezt a sós süteményt mindenki szereti!
1. lépés:
A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk. Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a liszthez öntjük, majd a többi hozzávalóval együtt ruganyos tésztát dagasztunk. Lefedve, meleg helyen, 20 percig kelesztjük.
2. lépés:
Lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és 4 egyenlő részre vágjuk. A darabokból gombócokat formázunk, amiket vékonyra nyújtunk, 8 egyenlő szeletre vágunk, és szorosan feltekerünk. A kiflik széleit kissé behajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
3. lépés:
15 percig kelesztjük, végül sütés előtt megkenjük a tetejüket az elhabart tojással, megszórjuk oregánóval és a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 16-18 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha szereted a sajtos sós kelt süteményeket, mindenképp próbáld ki a sajtos kifli receptünket is!