Sós perecrúd

Hozzávalók

sos perecrúd

Elkészítés

foszlós perec recept, Nagyi Titka Búzafinomliszt, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, nagyi titka kelt tészta süteményliszt recept, Nagyi titka perec recept, Nagyi titka recept, otthoni sütés, pancs recept, perec recept, perec tészta recept, perecrúd recept, perecrudacska recept, perecsütés otthon, puha perec recept, sós kelt tészta recept, sós pancs recept, sós perec recept, uzsonna ötlet,

Készíts otthon puha, sós panccsal meglocsolt perecrudakat!

1. lépés

Az elésztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

2. lépés

A liszthez adjuk a sót, a tejfölt és a tojást, majd az élesztős tejet is, és elkezdjük dagasztani. Amikor a tészta nagyjából összeállt, beledolgozzuk az olajat is. A megdagasztott tésztát lefedve, meleg helyen, kb. 45 percig kelesztjük.

3. lépés

A megkelt tésztát 16 egyforma részre vágjuk. Mindegyikből golyót formázunk, majd lefedve újabb 15 percig pihentetjük.

4. lépés

A golyókat hosszúkásra sodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, helyet hagyva közöttük. Így hagyjuk kelni még 15 percet.

5. lépés

A kelesztési idő leteltével a rudacskák tetejét megkenjük tojással. 180 fokra előmelegytett sütőben, kb. 10 percig sütjük.

6. lépés

Amíg sülnek a rudak, kikeverjük a pancsot. Ehhez a lisztet elvegyítjük a sóval, majd folyamatosan hozzáadjuk a vizet is. A lényeg, hogy se túl sűrű, sem pedig túl híg ne legyen, szépen lehessen csurgatni.

7. lépés

10 perc sütés után kivesszük a rudakat a sütőből, és csíkokban meglocsoljuk a sós-lisztes keverékkel. Visszatéve további 10-15 percig sütjük. Még langyosan tálaljuk.

 



Tipp

Természetesen hosszabbra sodorva a rudakat perecet is formázhatunk a tésztából. Nagyon szeretjük a perecet, a csodás bajor pereceket, a mini méretben elkészülő perecfalatokat és a szendvics perecet is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!