
-
Elkészítési idő: 60 perc + 75 perc pihentetés = 135 perc
-
16 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Sós perecrúd
Hozzávalók
Elkészítés
Készíts otthon puha, sós panccsal meglocsolt perecrudakat!
1. lépés
Az elésztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
2. lépés
A liszthez adjuk a sót, a tejfölt és a tojást, majd az élesztős tejet is, és elkezdjük dagasztani. Amikor a tészta nagyjából összeállt, beledolgozzuk az olajat is. A megdagasztott tésztát lefedve, meleg helyen, kb. 45 percig kelesztjük.
3. lépés
A megkelt tésztát 16 egyforma részre vágjuk. Mindegyikből golyót formázunk, majd lefedve újabb 15 percig pihentetjük.
4. lépés
A golyókat hosszúkásra sodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, helyet hagyva közöttük. Így hagyjuk kelni még 15 percet.
5. lépés
A kelesztési idő leteltével a rudacskák tetejét megkenjük tojással. 180 fokra előmelegytett sütőben, kb. 10 percig sütjük.
6. lépés
Amíg sülnek a rudak, kikeverjük a pancsot. Ehhez a lisztet elvegyítjük a sóval, majd folyamatosan hozzáadjuk a vizet is. A lényeg, hogy se túl sűrű, sem pedig túl híg ne legyen, szépen lehessen csurgatni.
7. lépés
10 perc sütés után kivesszük a rudakat a sütőből, és csíkokban meglocsoljuk a sós-lisztes keverékkel. Visszatéve további 10-15 percig sütjük. Még langyosan tálaljuk.
Tipp
Természetesen hosszabbra sodorva a rudakat perecet is formázhatunk a tésztából. Nagyon szeretjük a perecet, a csodás bajor pereceket, a mini méretben elkészülő perecfalatokat és a szendvics perecet is!