Sós teasütemény

Hozzávalók

Elkészítés

recept, sós sütemény,

Ebből a sós aprósüteményből soha nem lehet eleget készíteni.

1. lépés
A sós sütemény hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és a kapott tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tészta felszínét lekenjük tojássárgájával, majd fél órán át hűtjük.

2. lépés
Hűtés után újra átkenjük tojássárgájával, és a tetejét különféle magvakkal (például szezámmag, lenmag, mák, mandula, napraforgó vagy egyéb magok, ízlés szerint) vagy reszelt sajttal díszítjük. A díszített tésztából különböző formákat szaggatunk (például téglalap, félhold, kör vagy ami épp eszünkbe jut).

3. lépés
Az apró süteményeket 200 fokos előmelegített sütőben 20–25 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 180 fokon sütjük 20 percig.)



Tipp

Egészségesebb lesz, ha a tésztájában a lisztmennyiség negyedét teljes kiőrlésű lisztre cseréljük. Ha másféle sós süteményt is sütnél, próbáld ki ezt a szárított paradicsomos rudacskát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások