Stromboli pizza

Hozzávalók

stromboli

Elkészítés

amerikai pizzatekercs recept, Nagyi Titka Pizzaliszt, olasz étel recept, olasz recept, otthoni pizzasütés, Pizza, pizza házilag, pizza recept, pizzaliszt recept, pizzatekercs recept, pizzatészta recept, stromboli recept, töltött pizza recept,

Így készíts amerikai pizzatekercset.

1. lépés

Az élesztőt a langyos, cukros vízbe morzsoljuk, hozzáadunk egy kevés lisztet, és hagyjuk felfutni.

2. lépés

A lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat, végül alaposan megdagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

3. lépés

A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, egyesével téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük vékonyan paradicsomszósszal, rátesszük a sonkát / pirított darált húst / pirított gombát, végül pedig a szeletelt vagy reszelt mozzarellát.

4. lépés

A téglalap széleit behajtjuk, majd a hosszabb oldalánál kezdve feltekerjük. A végét összecsípjük. A hengert egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába tesszük. (Tehetjük tepsire is, de általában kireped a tészta, így egyben marad, és nem folyik szét a töltelék.)

5. lépés

15 percig kelesztjük, ezután a tetejét megkenjük elhabart tojással, és megszórjuk szárított bazsalikommal / magokkal / reszelt parmezánnal. A tésztát néhány helyen megszurkáljuk.

6. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük a tekercseket. Langyosra hűlve szépen szeletelhető.



Tipp

Hasonló kedvencünk a töltött pizzarúd, próbáld ki azt is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások