Sült túrótorta

Hozzávalók

Elkészítés

Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, túrótorta, túrótorta recept,

Ez az a sütemény, amit bármilyen alkalomra elkészíthetünk, a születésnaptól kezdve a vasárnapi desszertig, biztos sikere lesz!

1. lépés
A tésztához az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgépben összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, majd műanyag fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára, amíg kicsit visszaszilárdul a vaj. Amíg hűl, simára keverjük a túrót a puha vajjal, a porcukorral, a keményítővel, a tojásokkal, a vanília kikapart magjaival és a finomra reszelt citrushéjjal.

2. lépés
A tésztát vékonyan lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy kivajazott (az oldalát is vajazzuk ki!) vagy sütőpapírral bélelt aljú tortaforma aljába illesztjük. Rászedjük a túrókémet, és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 55–60 percre, amíg enyhén megpirul a teteje. (Légkeveréses sütőben 140 fokon sütjük kb. 50 percig.)  A langyosra hűtött tortát óvatosan körbevágjuk, leválasztjuk a tortakarikát, és porcukorral megszórva tálaljuk.



Tipp

A tésztát akár egy éjszakára is hűtőben hagyhatjuk, és a töltelék is elkészíthető előre, így másnap könnyedén összeállítható a sütemény. Nyáron friss gyümölccsel, télen lekvárral tálaljuk. Van ennél még egyszerűbb túrótortareceptünk is, érdemes azt a receptet is kipróbálni.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm