Szalagos fánk

Hozzávalók

Elkészítés

fánk készítése, fánk recept, fánk tészta,

Megszereztük a nagyi receptjét, mert a szalagos fánknak ő a nagymestere. Most nektek is megmutatjuk!

1. lépés
A fánktésztához a lisztet egy nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést alakítunk. A cukrot elkeverjük az élesztővel és a langyos tej felével. A liszt közepébe öntjük, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű legyen. Letakarjuk, és langyos helyen pihentetjük kb. 10 percig, amíg az élesztő felfut.

2. lépés
Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától. Langyos helyen, letakarva 30 perc alatt duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a fánk tésztáját, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kb. 5-6 cm átmérőjű kör alakúra szaggatjuk és mindegyik közepébe egy mélyedést nyomunk.

3. lépés
Konyharuhával letakarva további 30 percig kelesztjük, majd forró, bő olajban kisütjük. A sütés első felében fedővel lefedjük, majd miután megfordítottuk a fánkokat, fedő nélkül sütjük készre. Ha kész, lecsepegtetjük, és baracklekvárral tálaljuk.



Tipp

Ha nincs időd a klasszikus szalagos fánk elkészítésére, akkor próbáld ki a túrófánkot! Egyszerű, gyors, és nagyon-nagyon finom!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások