Szendvics perec

Hozzávalók

Szendvics perec

Elkészítés

fűszeres perec, magos perec, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt, perec, perec recept, perec szendvics, perec szendvicsnek, puha perec recept, sajtos perec, sós kelt tészta recept, sós perec recept, sós sütemény recept,

Ezek a tömzsi kis perecek bizony remek szendvicsalapok is!

1. lépés
Az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsoljuk, majd felfuttatjuk.

2. lépés
A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat és az élesztős tejet. Sima, ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva, meleg helyen, kb. 45 perc alatt kétszeresére kelesztjük.

3. lépés
A megkelt tésztát 10 egyforma részre vágjuk, ezután nagyjából 40 cm hosszúságúra sodorjuk mindet. Megformázzuk a pereceket, és sütőpapírral bélelt tepsikre helyezzük őket. Kb. 20 percig kelesztjük, majd a tetejükre szórhatunk tetszés szerint: magvakat, sajtot, fűszereket.

4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a bajor perecet is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!