
-
Elkészítési idő: 100 perc
-
10 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Szendvics perec
Hozzávalók
Elkészítés
Ezek a tömzsi kis perecek bizony remek szendvicsalapok is!
1. lépés
Az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsoljuk, majd felfuttatjuk.
2. lépés
A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat és az élesztős tejet. Sima, ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva, meleg helyen, kb. 45 perc alatt kétszeresére kelesztjük.
3. lépés
A megkelt tésztát 10 egyforma részre vágjuk, ezután nagyjából 40 cm hosszúságúra sodorjuk mindet. Megformázzuk a pereceket, és sütőpapírral bélelt tepsikre helyezzük őket. Kb. 20 percig kelesztjük, majd a tetejükre szórhatunk tetszés szerint: magvakat, sajtot, fűszereket.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a bajor perecet is!