Szendvicskenyér

Hozzávalók

Elkészítés

egyszerű kenyér recept, finom szendvicskenyér, kenyér egyszerűen, kenyér recept, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt, szendvicskenyér recept,

Finom, puha szendvicskenyér recept. Akár le is fagyaszthatod szeletelve!

1. lépés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és hagyjuk felfutni. A lisztet és a sót egy nagy keverőtálba mérjük.

2. lépés:
A liszthez öntjük a vizet, az olajat és az élesztős tejet, majd ruganyos tésztát dagasztunk belőle. A kidolgozott tésztát letakatva, meleg helyen kelesztjük 45 percig.

3. lépés:
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk. Akkora legyen, hogy beleférjen majd a szélessége a formába. A kinyújtott tésztát feltekerjük, a széleket a belsejébe nyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt sütőformába illetszjük. Ismét kelesztjük 30 percig.

4. lépés:
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütő aljába érdemes egy forró vizes tűzálló tálat tenni, így gőz képződik a sütőben, és szebb lesz a kenyerünk.

5. lépés:
A kész kenyeret még forrón megkenjük olvasztott vajjal.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a joghurtos kenyeret is, amiből a legfinomabb bundás kenyeret sütheted!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!