
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
25x10x10 cm-es kenyérformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Szendvicskenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Finom, puha szendvicskenyér recept. Akár le is fagyaszthatod szeletelve!
1. lépés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és hagyjuk felfutni. A lisztet és a sót egy nagy keverőtálba mérjük.
2. lépés:
A liszthez öntjük a vizet, az olajat és az élesztős tejet, majd ruganyos tésztát dagasztunk belőle. A kidolgozott tésztát letakatva, meleg helyen kelesztjük 45 percig.
3. lépés:
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk. Akkora legyen, hogy beleférjen majd a szélessége a formába. A kinyújtott tésztát feltekerjük, a széleket a belsejébe nyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt sütőformába illetszjük. Ismét kelesztjük 30 percig.
4. lépés:
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütő aljába érdemes egy forró vizes tűzálló tálat tenni, így gőz képződik a sütőben, és szebb lesz a kenyerünk.
5. lépés:
A kész kenyeret még forrón megkenjük olvasztott vajjal.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a joghurtos kenyeret is, amiből a legfinomabb bundás kenyeret sütheted!