Szentesi barátfüle

Hozzávalók

Elkészítés

barátfüle, Nagyi Titka Búzafinomliszt, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű búzaliszt,

Csongrád megyében nem a szilvás derelyét hívják barátfülének, hanem ezt a finom, kétfalatos apróságot.

1. lépés
A barátfüle tésztájához az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk. Egy nagy tálban elvegyítjük a liszteket a sóval, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Sima, ruganyos tésztává dagasztjuk, majd 15 percig hagyjuk pihenni.

2. lépés
Lisztezett munkalapon kb. 2 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, és egyenlő, nagyjából 4-5 cm-es oldalú négyzetekre vágjuk fel. Mindegyik négyzet közepébe teszünk egy nagy teáskanálnyi sűrű szilvalekvárt, és átlósan összecsípünk egy-egy tésztacsücsköt.

3. lépés
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, a tetejüket vékonyan megkenjük elhabart tojással. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük a barátfülét.



Tipp

A karakteres szilvaízt remekül kiegészíti a teljes kiőrlésű liszt savanykássága. A maradék szilvalekvárt felhasználhatjuk bukta vagy szilvalekváros puszedli sütéséhez is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm