Szezámos kenyér

Hozzávalók

Szezámos kenyér

Elkészítés

egyszerű kenyér recept, élesztős kenyér recept, fehér kenyér recept, finom kenyér recept, fonott kenyér, kenyér alaprecept, kenyér recept, kenyérsütés, kenyértészta recept, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt, otthoni kenyérsütés, szezámmagos kenyér recept, szezámos kenyér recept, tönkölykenyér recept,

Ugyan nem kalács, mégis fonjuk, ettől lesz különleges!

1. lépés
A kenyértászta száraz hozzávalóit elkeverjük egy nagy tálban, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet is, és alaposan megdagasztjuk a tésztát.

2. lépés
Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Ezután a megkelt tésztát 3 részre osztjuk, mindegyikből gombócot formázunk, és pihentetjük 10 percig. A tésztákból rudakat sodrunk, a két végét vékonyabbra formázuk, és hármas fonással összefonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kenyeret, újabb 30 percig pihentetjük.

3. lépés
A tetejét alaposan megkenjük elhabart tojásfehérjével, és megszórjuk bőségesen szezámmaggal.

4. lépés
180 fokra előmelegített – lehetőség szerint párásított – sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a kenyeret.



Tipp

Párásítani úgy is tudunk, hogy a forró sütőteret jól bespricceljük vízzel, vagy az aljába egy tűzálló tálban forró vizet teszünk. Ha érdekelnek az egyszerű kenyerek, próbáld ki a dagasztás nélküli kenyeret is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások